Media

https://www.bnnvara.nl/watverdienje/videos/569084

BNN/VARA “Wat verdien je” – 8 september 2021

“De sector moet verder professionaliseren”

Het Nieuwsblad weekendbijlage “Nu” – 6 januari 2018

Sekszorg is nog steeds een taboe

Telegraaf bijlage “Vrouw” – 15 november 2014

Werken met seks

BNN, “Je zult het maar zijn” – 10 november 2015

Tijd voor MAX praat over gezond seksleven

Omroep Max – Tijd voor Max “Sekszorgverlening” – 17 maart 2015

kluijfhout.com

kluijfhout.com, fotografie

  Boeken

De Mystieke Roos, relaties en seksualiteit als een weg naar God

Ton van der Kroon ISBN 978-90-202-8306-8

Seksualiteit en relaties werden altijd beschouwd als obstakels op de weg naar God. Het verlangen naar romantiek en het streven naar verlichting leken wegen te zijn die in twee verschillende richtingen gaan. Toch komt er uit het verre verleden een traditie naar voren die de twee met elkaar verbindt. In het Oosten is dit bekend als het »linkerpad naar God«, in het Westen is er een weg, die heimelijk doorgegeven werd door troubadours en mystici, waarin de devotie tot de partner beschreven wordt als een van de meest diepzinnige oefeningen om dichter bij God te komen. In de oude traditie staat deze weg bekend als »de mystieke roos«. In een tijd waarin de meeste mensen worstelen met hun relaties, waarin de typische rolverdeling tussen man en vrouw steeds onduidelijker wordt en waarin het verband tussen liefde, lust en spiritualiteit verloren is gegaan, biedt dit boek een nieuw perspectief.

De terugkeer van de koning, het boek voor mannen, over liefde, lust en
leiderschap

Ton van der Kroon ISBN 978-90-202-0226-7

In dit inspirerende boek ontvouwt Ton van der Kroon, een van de voortrekkers van
het mannenwerk in Nederland, zijn visie op de man aan de hand van een aantal initiatieverhalen. Thema’s als de afwezige vader, de verbinding tussen lust en liefde en de rol van mannen in de maatschappij worden belicht aan de hand van oude mythen zoals die van Parcival en Dionysus, maar ook moderne films als The Matrix, Lord of the Rings en de Leeuwenkoning. Het boek is een oproep aan de man om zijn werkelijke plek in te nemen en om niet vanuit zijn hoofd of vanuit zijn buik, maar vanuit zijn hart te gaan leven. Daarmee geeft hij vorm aan een oud en universeel thema: de terugkeer van de koning. Een oproep aan de man om zijn werkelijke plek in te nemen en vanuit zijn hart te gaan leven. Ton van der Kroon is auteur, medium en coach en geeft sinds 1990 workshops voor mannen in o.a. Nederland, België, Rusland en de Gazastrook. Daarnaast begeleidt hij spirituele reizen naar heilige plekken op aarde en organiseert hij het jaarlijkse Maria Magdalena Festival in Zuid Frankrijk.

Seks als weg naar God

David Deida ISBN 9780-90-6963-8867

De auteur beschouwt seksualiteit als uitgangspunt voor spirituele groei. Met dit boek wil hij, evenals in zijn workshops, mannen en vrouwen helpen hun seksualiteit te benutten voor het verdiepen van hun spirituele bewustwording. Deida beschrijft hoe mannen en vrouwen een niet alleen bevredigende, maar ook vervullende seksualiteit kunnen bereiken, waarbij juist door de dualiteit van het mannelijke en vrouwelijke lichaam en geest de spirituele eenheid volledig tot uiting komt. Aan de hand van een aantal beschrijvingen van seksuele ervaringen komen thema’s aan de orde als aandacht, extase, vertrouwen, eenheid en energie. Hoewel de seksuele ervaringen vanuit een mannelijk gezichtspunt beschreven zijn, bestaat elk hoofdstuk uit een deel voor mannelijke en een voor vrouwelijke partners. Geen gemakkelijk boek over het verbeteren van seksuele relaties, maar een boek voor spiritueel geïnteresseerde lezers, die spiritualiteit een plaats willen geven in hun seksualiteitsbeleving. Afgezien van de nieuwe titel is dit een ongewijzigde herdruk. Bron: (NBD|Biblion recensie, Drs. N.P. Aders)

Sex at Dawn: The Prehistoric Origins of Modern Sexuality

Christopher Ryan en Cacilda Jethá ISBN: 978-00-6170-7803

Since Darwin’s day, we’ve been told that sexual monogamy comes naturally to our species. Mainstream science–as well as religious and cultural institutions–has maintained that men and women evolved in families in which a man’s possessions and protection were exchanged for a woman’s fertility and fidelity. But this narrative is collapsing. Fewer and fewer couples are getting married, and divorce rates keep climbing as adultery and flagging libido drag down even seemingly solid marriages. How can reality be reconciled with the accepted narrative? It can’t be, according to renegade thinkers Christopher Ryan and Cacilda Jethá. While debunking almost everything we “know” about sex, they offer a bold alternative explanation in this provocative and brilliant book. Ryan and Jethá’s central contention is that human beings evolved in egalitarian groups that shared food, child care, and, often, sexual partners. Weaving together convergent, frequently overlooked evidence from anthropology, archaeology, primatology, anatomy, and psychosexuality, the authors show how far from human nature monogamy really is. Human beings everywhere and in every era have confronted the same familiar, intimate situations in surprisingly different ways. The authors expose the ancient roots of human sexuality while pointing toward a more optimistic future illuminated by our innate capacities for love, cooperation, and generosity. With intelligence, humor, and wonder, Ryan and Jethá show how our promiscuous past haunts our struggles over monogamy, sexual orientation, and family dynamics. They explore why long-term fidelity can be so difficult for so many; why sexual passion tends to fade even as love deepens; why many middle-aged men risk everything for transient affairs with younger women; why homosexuality persists in the face of standard evolutionary logic; and what the human body reveals about the prehistoric origins of modern sexuality. In the tradition of the best historical and scientific writing, Sex at Dawn unapologetically upends unwarranted assumptions and unfounded conclusions while offering a revolutionary understanding of why we live and love as we do. Bron: www.amazon.com

Tantra, een weg naar intimiteit en extase

Margot Anand ISBN 978-90-696-33596

Praktische handleiding om de weg naar seksuele intimiteit en extase te leren kennen. Deze extatische seksualiteit, door de schrijfster ‘hogere seks’ of ‘SkyDancing tantra’ genoemd, onderscheidt zich nadrukkelijk van de seksuele revolutie van de jaren ’60 door haar spirituele basis, onder meer geinspireerd door het Indiase tantrisme en het Chinese taoisme. Door middel van een mengeling van seksuologie en humanistische en transpersoonlijke psychologie, verwerkt in een serie praktische oefeningen en verduidelijkt in grijs-witte tekeningen, wil de schrijfster de westerse minnaar en minnares de ervaring van diepe en spirituele seksuele extase bieden, waarbij het orgasme een bijna sacraal totaalbeleven wordt. Als oefenboek maakt het de lezer vertrouwd met diverse moderne technieken, zoals visualisatie, massage, ademhalings- en lichaamsoefeningen en geleide fantasieen. De schrijfster was in de leer bij tantra- en tao-meesters over de gehele wereld. Ze studeerde psychologie aan de Sorbonne, werkt sindsdien als seksueel-therapeute en geeft cursussen. Fraaie uitgave met een afbeelding van Klimts “De kus” op het omslag. Met alfabetisch register. Bron: (NBD|Biblion recensie)

Hoog sensitieve personen in de liefde, hoe ga je om met relaties als de
wereld je overweldigt

Elaine Aron ISBN 978-90-6305-2874

Er is een nieuwe definitie uitgevonden voor mensen met een aangeboren, hoge sensitiviteit: HSP: hoog sensitief persoon. Die persoon is geboren met een zenuwstelsel dat genetisch zo is ontworpen dat het gevoeliger is voor subtiliteiten en meer geneigd tot een diepzinnigere bespiegeling van de eigen innerlijke ervaringen. Daardoor is die persoon sneller overvoerd door gebeurtenissen en prikkels van buitenaf. Dit boek gaat over hoe dit verschijnsel of deze eigenschap uitpakt in een liefdesrelatie. Het is bestemd voor mensen die hoog sensitief zijn en daar problemen mee kunnen hebben in hun relatie(s). De schrijfster is een psychotherapeute die zelf een HSP is en die tijdens een eigen therapie tot die ontdekking kwam. Haar bevindingen zijn gebaseerd op verder onderzoek van dit verschijnsel. Er staan enkele testen in het boek om zelf na te gaan hoe het bij de lezer zit. Een HSP kan diep verliefd zijn, intens beminnen en genieten, maar zich ook sterk ergeren en aan iets storen. Aron vertelt hoe je toch tot een bevredigende en stabiele relatie kunt komen. Het boek is concreet en pragmatisch, ook voor anderen dan hoog sensitieven. Bron: (CNBD|Biblion recensie)

Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid

Christiane Northrup ISBN 978-90-6963-8713

Een nieuwe editie van de internationale bestseller van de Amerikaanse gynaecologe, herzien en sterk uitgebreid naar aanleiding van nieuwe inzichten. Er wordt een brug tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde geslagen door dit boek. De patiënte staat centraal en wordt gestimuleerd tot het maken van persoonlijke en individuele keuzes, geleid door intuïtie en innerlijke wijsheid. In dit praktische boek reikt Northrup de lezer ideeën, voorbeelden en procedures aan om deze innerlijke kracht aan te scherpen. Dit vuistdikke boek is opgedeeld in drie delen: ‘Van externe controle naar innerlijke kennis’ (hoe werkt het vrouwelijke energiesysteem en intelligentie), ‘De anatomie van vrouwenwijsheid’ (van menstruatiecyclus tot overgang) en ‘Vrouwenwijsheid, een programma voor sprankelende gezondheid en heling’ (stappenplan voor zelfheling). De vele voorbeelden en oefeningen in het derde deel zorgen voor een praktische dimensie, waardoor het toegankelijk en toepasbaar wordt voor een breder lezerspubliek. Bron: T.C.L. Sals (NBD|Biblion recensie)

Geweldloze communicatie

Marshall Rosenberg ISBN 978-90-5637-8547

Volgens de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall B. Rosenberg (1934) is de manier waarop we communiceren – meestal onbedoeld – gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend
zijn. Hij laat aan de hand van sprekende voorbeelden zien dat het ook anders kan: helder, direct en met aandacht en respect voor beide partijen. Zo worden latente conflicten voorkomen, verlopen onderhandelingen soepeler en kunnen gesprekken
snel en met het gewenste resultaat worden afgesloten. Kortom, de communicatie verloopt ontwapenend en doeltreffend. De belangstelling voor Rosenbergs benaderingswijze is groter dan ooit. De Verenigde Naties ondersteunen zijn werk
overal ter wereld, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten, het voormalige Joegoslavië, Rwanda, Sierra Leone en Sri Lanka. In Nederland en België houdt het Centrum Geweldloze Communicatie zich al jaren bezig met het bekendmaken en trainen van
het model, niet alleen in de privé-sfeer, maar ook op de werkplek, op school en in de politiek. Bron: www.managementboek.nl

Heb je tips of wetenswaardigheden op het gebied van liefde, intimiteit en seksualiteit? Geef het aan ons door.